Peggen.se

Peggen.se

CSC Fiske

BlandatPosted by David @ Peggen.se Friday, June 05 2009 09:07:50

Enligt väderprognoserna tidigare under vecka 23 skulle det under torsdagen vara dåligt väder. Regn, ingen större värme och en hel del blåst.

Som tur var stämde inte den prognosen inget vidare. Regn, det var vi långt ifrån (även att vi var dyngblöta från havsvattnet). Värmen helt ok och blåsten. Ja, den stämde.

Bilden nedan visr hur båten krängde lite men hur vi fortfarande var på gott humör.

Ju längre ut vi kom på havet, destu större blev vågorna. Man höll sig i hårdare och hårdare för att inte fara omkull på båten. Fortfarande med ett stort leende på läpparna i hopp om att få dra upp 100 tals makrillar.

Alla vi som var med glömde nog att hålla i sig någon gång och snabt märkte att det var ett måste för att inte åka i backen.

Efter att ha åkt ut mot platsen där vi skulle börja fiska i ca 1½ timme var det inte all som mådde prima. Det guppade rejält och jag tror ingen var så där jättesugen på mat men väldigt sugna på att fiska.

Och ..... på första kastet blev det napp. En liten sej! Hoppet var på topp. Nu skulle det bli makrill.

Men efter några till sejar, någon plattfisk, någon fjärsing och några lite allt för små fiskar som fick åka till baka i havet så saknades makrillen. Inte en enda drogs upp.

Vi drog vidare innåt land och lugnare vatten efter en bra stund för att göra ett förök till att få makrill där.

Dock blev det inga makrillar här heller. Några få sejar. Ett bottennapp (av mig) och ett mystiskt napp som först troddes det var bottennapp. men sedan levde. Något tungt som drog iväg med linan ibland och ville visa att vi inte hade en chans att hålla tillbaka linan. Efter en bra stunds kämpande med den "gråbruna klumpen" gick lina och krok av och det var dags för att åka tillbaka till hamn för lite mat.

Och mat blev det i en alldeles speciell uteservering med mycket bra utsikt över havet. Dock lite få sittplatser. Men maten smakade riktigt bra.

// David

(Alla bilderna på båtturen finns under bildarkivet eller i denna Zippade fil)

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lasse Friday, June 26 2009 12:54:10

Hör av dig om ni hittar på något liknande :)

Posted by mj. Saturday, June 06 2009 10:17:50

Det kanske var en haj som du inte fick upp??????